לכבוד יום העצמאות ה -77 למדינת ישראל -'סופי' עגבניית המלחמה מהעוטף
לאחר עבודת מחקר של שנים בקיבוץ סעד, פותח זן חדש של עגבנייה, עמיד בעל חיי מדף ארוכים. סופי, שגדלה בישראל, פיתוח ישראלי כחול-לבן, היא עגבנייה בשרנית עם טעם נפלא, מסדרת זני עגבניות מיוחדות שהושקה באוקטובר 2023, בדיוק יום לפני פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', במטרה להחזיר את הטעם והריח לעגבנייה הישראלית.
סופי היא זן חדש וייחודי של עגבניית RAF Resistente al Fusarium) עמיד בפני פטריות), עגבנייה איכותית עם ניחוח ספרדי ומסורת רבת שנים שדואגת להכניס צבעים וטעמים חדשים לצלחת. השם Sophie ניתן על שמה של כוכבת הקולנוע האיטלקייה סופיה לורן שהייתה מודל יופי אוניברסלי, השם נבחר ע"י השף אייל שני. העגבנייה נחשבת לייחודית במראה, בבשרניות, בטעם ובריח שלה.
סופי מגודלת בישראל בכמויות של כ-2,000 טון בשנה בידי חקלאים נבחרים, בשדות יישובי העוטף במהלך כל השנה, בערבה בתקופת החורף וברמת הגולן והרי יהודה בתקופת הקיץ.
את סופי ניתן למצוא במסעדות ובשווקים. יותר ויותר מגדלים מתחילים לגדלה והיא נמכרת בירקניות, בשווקים וברשתות שיווק ברחבי הארץ, כדוגמת רשת נוי השדה, חצי חינם, קשת טעמים ובקרוב גם ביוחננוף.
סופי מתאימה למנות רבות, מושלמת לצלייה על האש בפרוסות עבות על גחלים מתובלות בשמן זית, בכמה טיפות סויה ובמעט ווסאבי, ועד לחיתוך דק לסלטים. הפרוסות גם מחזיקות יופי בתוך כריכים חמים וקרים, או סתם ככה על לחם קלוי עם שמן זית וחומץ בלסמי.
סופי יכולה להשתלב מעולה במנגלים של יום העצמאות. העגבנייה 'סופי' מומלצת על ידי בכירי הקולינריה, ביניהם השף גולן ישראלי, השף הראשי של מלון דן אכדיה הרצליה, והשף רן שמואלי ממסעדת קלארו והשף אייל שני והשף מושיק רוט.
רון סלומון, ראש חטיבת הזרעים בחברת מכתשים-אדמה, מסר: "סופי משנה את המטבח הישראלי – עגבנייה עם טעם ומרקם בשרני ובעלת חיי מדף ארוכים. סופי הינה עגבנייה עם טעם של פעם ונבחרה ע"י השפים הטובים בארץ למסעדותיהם .סופי הינה אטרקטיבית למגדלים וגם לקהל הצרכנים הישראלי. מאז פרוץ המלחמה, פקד את החקלאות בישראל אחד המשברים הגדולים בתולדותיה. אך, העגבנייה סופי היא סמל לתקומה של החקלאות בדרום ובצפון. היבול הארצי של סופי יעמוד השנה על כ-2000 טון לעומת כ-1200 טון בשנה הקודמת.
