קבוצת שטיר השיקה את אירועי שבוע המזון והמשקה לשנת 2017 – בו מציגות 50 חברות מזון מארצות הברית, אנגליה, רוסיה, סין, טורקיה, צ'ילה, לטביה, סרי לנקה, פולין ויוון. בין המוצרים שיעלו בקרוב על המדפים בארץ: חלבה מרוסיה, פסטות ורטבים מטורקיה, אפרסקים משומרים מיוון, שזיפים מאנגליה, מוצרי חלב מלטביה, בירות מספרד, מוצרי בשר, שמני זית, מיצים טבעיים, רטבים ועוד מאות מוצרים חדשים שייכנסו לשוק הישראלי בעקבות פתיחת שוק המזון לתחרות. מהצד הישראלי ישנו דגש על מוצרים חדשים מתחום הבריאות ואיכות הסביבה: סופגניות מקמח מלא במגוון טעמים, "מונבטים" – לחמים מהצומח, ButterflyCup – כוס נייר שנסגרת ללא מכסה פלסטיק.
ישראלה שטיר, נשיאת קבוצת שטיר לארגון כנסים ותערוכות וגיל שטיר, מנכ"ל הקבוצה הכריזו בתל אביב במסגרת מסיבת עיתונאים מכובדת, על פתיחת תערוכת ישראפוד התערוכה הבינלאומית למזון ומשקה זו השנה ה-34 ברציפות בנוכחות שגרירת לטביה בישראל, הגב' אליטה גבילה, משגרירות צ'ילה – הממונה על קשרי המסחר מר אלאן נאג'ום, מר אליג'ן אילמז', נשיא התאחדות היצואנים בטורקיה, שגריר סרי לנקה בישראל מר סלבראז', ראובן שליסל, יו"ר חטיבת יבואני המזון באיגוד לשכות המסחר, רחל רובינפלד מנכ"ל חברת מ.ש. רובינפלד וראשי תעשיית המזון הישראלי.
השנה עומדת התערוכה בסימן השינויים העוברים על ענף המזון בעקבות חוק המזון הפותח את השוק על מגוון מוצרים לתחרות מחו"ל וכן סימון המוצרים והדגש על הערכים התזונתיים. בתערוכה ישתתפו לראשונה נציגיהן של 30 מדינות בראשן תורכיה אשר הגיע לארץ עם משלחת של 14 חברות מזון.
במסגרת אירועי שבוע המזון תיערך אליפות ישראל פטיסרי-בולנז'רי 2017 בתוך תערוכתBake & Cake, הנערכת אחת לשנתיים ומהווה את חוד החנית של החידושים בתחומי האפייה והקונדיטוריה בארץ. התחרות בניהולו של ג'קי חזן נשיא המגדנאים והאופים וצוות השופטים הכולל את השפים קונדיטורים המובילים מיקי שמו, שלומי פדידה ואלון גולדמן.
השנה עומדים אירועי שבוע המזון והמשקה בסימן השינויים בשוק המזון הישראלי. במסגרת זו ייערך כנס הקמעונאות בסימן "קמעונאות בעידן החדש – עושים חשבון נפש". הכנס ביוזמת נתיב יועצים וקבוצת שטיר. בנוסף, תתקיים במסגרת שבוע תעשיות המזון גם תערוכת הוטקס לציוד, שירותים וטכנולוגיות לתעשיות האירוח, ענף הקמעונאות והשוק המוסדי.
גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר לארגון כנסים ותערוכות בינלאומיות: "תעשיית המזון הישראלית נמצאת בימים אלה במה שנראה כפתחו של עידן חדש. מצד אחד הצורך בפיתוח מוצרים חדשים המתאימים לצרכן הישראלי לצד החוק לסימון ערכים תזונתיים, ומצד שני התחרות הגוברת מצד חברות מחו"ל עקב פתיחת השוק על ידי שורת חוקים חדשים. אין ספק שמדובר באחת התקופות המאתגרות ביותר שידעה תעשיית המזון בשנים האחרונות. על רקע זה, אנו גאים במיוחד לפתוח היום את שבוע תעשיות המזון והאירוח ותערוכות ישראפוד והוטקס 2017. מסורת של 34 שנים בה לוקחים חלק מיטב יצרני ויבואני המזון והמשקאות בעולם ובישראל, שמציגים במקום את מיטב החידושים בתחום המזון והמשקאות לצד חידושים בציוד וטכנולוגיות לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המקצועי.
השנה אנו מארחים מספר שיא מדינות מחו"ל אשר הגיעו במיוחד לארץ כדי להציג כאן לראשונה את מוצריהן אשר ישווקו בקרוב על המדפים בסופר, בראשן טורקיה אשר הציגה בשבוע האחרון עשרות מוצרים מתוצרת מקומית שיגיעו לכאן בקרוב, סין שמסייעת לייבא ארצה מוצרים עם תעודות כשרות מהמזרח הרחוק, רוסיה, לטביה, בלארוס, שמביאות לנו מגוון אדיר של מוצרי חלב, ספרד שבקרוב תתחיל לייצא לארץ בקצב מוגבר את הגבינות והיינות המפורסמים שכולנו נהנים לרכוש בנסיעות לחו"ל וגם בירות מיוחדות. אבל לא מדובר רק במוצרים מיוחדים – ישנם גם מוצרי מזון בסיסיים כמו קמח, קופסאות שימורים, קטניות ועוד הרבה מאוד סוגי מזונות שעד לא מזמן היה נדמה שאין שום סיבה לייבא אותם מחו"ל לארץ והנה היום אנחנו גאים לראות כיצד גם בחו"ל מעריכים את הצרכן הישראלי גם כשמדובר במוצרי מזון בסיסיים.
החברות הישראליות מצידן נערכות גם הן לשינויים בענף ובמיוחד לדגש הרב שניתן לסימון הערכים התזונתיים וההתמקדות בבריאות הציבור. השנה אנחנו גם גאים לארח את תחרות הפטיסרי-בולנזרי במסגרת התערוכה הדו שנתית – Bake & Cake בניצוחו של ג'קי חזן. התחרות הזו הפכה למסורת והשנה אנו גאים בצוות שופטים שכולו אנשי מקצוע מהשורה הראשונה: השף קונדיטור אלון גולדמן אלוף ישראל בפטיסרי, שלומי פדידה מרשת רולדין ומיקי שמו.
ברצוני להודות לשגרירת לטביה בייראל, הגב' אליטה גבילי ומשגרירות צ'ילה – למר אלן נאחום – הממונה על קשרי מסחר ומטורקיה – מר אליג'ן אילמז', נשיא התאחדות היצואנים – על שכיבדו אותנו כאן היום בנוכחותם".
בין החברות מחו"ל אשר יוצגו בתערוכה ישנה שורה ארוכה של חברות מזון מטורקיה
החברות יציגו במקום את המוצרים העתידיים להיות משווקים בישראל: פסטות טורקיות, ג'זרייה – שהינו קינוח טורקי מסורתי המבוסס על גזר מגורד, קוקוס קלוי, פיסטוקים, שלגאם – משקה מיץ לפת חריף וטוב, קפה טורקי אוריגינל, רחת לוקום מסורתית, כנאפה משובחת, פירות יבשים, אגוזים, דגים מעושנים, אורז, קמח, שימורים, תבלינים שמן זית ועוד.
ESME KONSERVE – החברה נוסדה בשנת 2006.לחברה יש מותג משלהם Sirena והם גם מייצרים תחת מותגים אחרים. המוצרים העיקריים שלהם הם: עלי גפן ממולאים (דולמה), שימורי שעועית (אדום, לבן וענק), שימורי ירקות (פלפל ממולא, חצילים ממולאים), עלי גפן, פלפלי לומברדי. עגבניות ורסק פלפלים. החברה מייצאת גם תאנים מיובשות ומישמשים.
BASHAN AGRICULTURE – החברה מייצרת בשני המפעלים שלהם 700 טון של תוצרת ביום. המוצרים הם טבעיים במיוחד ומגיעים מהאיכר למפעל ללא מגע ידיים. לחברה מחלקת מכס במשרדיהם על מנת להקל על תהליך הייצוא. יש להם מוצרים כשרים. המוצרים העיקריים שלהם הם: אורז, בורגול, עדשים, שעועית, חומוס, פופקורן, אפונה, חיטה.
DURUM FOODS – החברה הוקמה בתוך קבוצת ארבל, והיא אחת היצרניות המובילות בתעשיות הפסטה והסולת בטורקיה. כל הפסטות מיוצרות מחיטת דורום מובחרת, איכותית ו-100% קשה. הם מייצאים ל-80 מדינות. יש להם 11 סוגים של פסטה ממקרוני עד ריגטה פנה, ומספגטי ועד לפוסילי.
TAT MEMISOGLU – החברה נוסדה בשנת 1977 במרסין. לחברה שטח ייצור בגודל 45,000 מטר מרובע. הם מייצרים 700 טונות ביום. יש להם 3 מותגים: TAT ,Veyss ,VeyTat המוצרים העיקריים שלהם הם: אורז, בורגול, עדשים, שעועית, חומוס, פופקורן, אפונה, חיטה ותירס. הם מייצאים ל-45 מדינות. החברה זכתה בפרס "מותג הזהב" בשנת 2007.
Kozlu FOOD & PRODUCTIO – קוזלו החלה בייצור קמח ב-1998 עם 18 טון ליום. היום קוזלו מייצרת מזון לבעלי חיים, ביצים וקמח, הייצור היום עומד על 2,000 טונות של תוצרת ביום.
Aegean Aqua and Animal Exporters' Associations – אגודת היצואנים האגאי (EIB) נוסדה בשנת 1939 באיזמיר, הכוללת 12 מגזרים בתחומי: מוצרי מים ובעלי חיים; פירות מיובשים; זית ושמן זית; דגנים, מוצרי יער ומוצרי עץ; פירות וירקות טריים; טַבָּק; טקסטיל וחומרי גלם; הלבשה; עור ומוצרי עור; מינרלים; מתכות ברזליות ולא ברזליות.
אגודות היצואנים האגאי פועלות להרחבת מגוון מוצרי היצוא וכן מציאת שווקים חדשים למוצרים הנוכחיים. לשם כך הם מממנים משלחות של מצגים בכנסים בינלאומיים, מארגנים משלחות מסחריות ומקימים ומפתחות קשרים עם ארגונים בינלאומיים.
DURU BOULGOUR – המטה של החברה ממוקם בקרמן, טורקיה. החברה מייצרת מאז 1935. המוצרים העיקריים הם: בורגול גס ובורגול גס עם אטריות, בורגול מלא, בורגול דק וכהה. החברה גם מייצרת שעועית אדומה, קינואה אדומה, קינואה לבנה, מרווה היספאנית, עדשים ירוקות, עדשים אדומות עגולות, עדשים אדומות מפוצלות, עדשים צהובות, שעועית לבנה, חומוס, כוסמת, פופקורן וסוגי אורז. כל המוצרים כשרים.
PENTA SEA FOOD – פנטה מאכלי ים הוקם בשנת 2011 בשילוב הטכנולוגיה העדכנית ועם הידע שלהם בתעשייה.יש להם קיבולת של 2,600 טון / שנה בכלובים בסך הכל שני מתקנים בטורקיה.במתקן יש לחברה שטח סגור של 3.000 מטר מרובע ו-3 מחסנים ב בקירור של 18 מעולת מתחת לאפס, 2 מחסנים בהקפאה של מינוס 40 מעלות ו-2 מחסנים בטמפרטורה מבוקרת של 0-4 מעלות עבור המוצרים המגוונים. המוצרים העיקריים הם: דגי בס, דניס הים, טרוטה וסנדר.
SASU – החברה מתמחה בייצור וייצוא של שימורי טונה. בשנת 2013, החברה פיתחה טונה בטעמים (מתובלת). עם מוצר זה, הם החלו לייצא ל-17 מדינות בתוך שנה. לחברה יש נציגות בישראל. המוצרים העיקריים הם: שימורי טונה, טונה משומר חריף, טונה שימורי חריף.
AEGEAN OLIVE AND OLIVE OIL EXPORTERS' ASSOCIATIONS – אגודת היצואנים האגאי (EIB) נוסדה בשנת 1939 באיזמיר, הכוללת 12 מגזרים בתחומי: מוצרי מים ובעלי חיים; פירות מיובשים; זית ושמן זית; דגנים, מוצרי יער ומוצרי עץ; פירות וירקות טריים; טַבָּק; טקסטיל וחומרי גלם; הלבשה; עור ומוצרי עור; מינרלים; מתכות ברזליות ולא ברזליות.
אגודות היצואנים האגאי פועלות להרחבת מגוון מוצרי היצוא וכן מציאת שווקים חדשים למוצרים הנוכחיים. לשם כך הם מממנים משלחות של מצגים בכנסים בינלאומיים, מארגנים משלחות מסחריות ומקימים ומפתחות קשרים עם ארגונים בינלאומיים.
Mediterranean Aqua and Animal Products Exporters Association – אגודות היצואנים של הים התיכון החלה את פעילותה ב-1940 עם שלושה אגודות יצואנים: כיום, 8 אגודות יצואנים שונות נאספות תחת הגג של AKIB. המטרה של AKIB היא להרחיב את המגוון של מוצרי היצוא, כמו גם מציאת שווקים חדשים עבור המוצרים הנוכחים. לשם כך הם מממנים משלחות של מצגים בכנסים בינלאומיים, מארגנים משלחות מסחריות ומקימים ומפתחות קשרים עם ארגונים בינלאומיים.
ARMADA FOODS – ההיסטוריה של החברה מתחילה בשנת 1914.לחברה מתקן התבואה וגרגירים , המפעל יושב על שטח 40,000 מטר מרובע ויש לו 26,000 מטר מרובע של שטח אחסון אופקי, ו-5 ממגורים אנכיים, עם קיבולת אחסון 33,000 טון. למתקן יש יכולת אריזה של 400,000 יחידות ליום. המוצרים העיקריים הם: עדשים אדומות, חומוס, עדשים צהובים, עדשים ירוקות, עדשים אדומות, שעועית, בורגול, אורז, חיטה, שומשום ופופקורן.
NARIN BYS – החברה הוקמה תחת המטרייה של Mahhmet Narin ייבוא – ייצוא בשנת 1957 וב-2001 הפכה להיות מובילה עולמית בשרשרת האספקה של מוצרים חקלאיים, ומוצרי מזון. הם מחזיקים בחברות בטורקיוה ובעירק. המוצרים העיקריים הם: טחינה, שומשום, פירות יבשים, אגוזים, אגוז דבש, תבלינים, מיץ לימון, מיץ רימון.
AEGEAN DRIED FRUITS EXPORTERS ASSOCIATIONS – אגודת היצואנים האגאי (EIB) נוסדה בשנת 1939 באיזמיר, הכוללת 12 מגזרים בתחומי: מוצרי מים ובעלי חיים; פירות מיובשים; זית ושמן זית; דגנים, מוצרי יער ומוצרי עץ; פירות וירקות טריים; טַבָּק; טקסטיל וחומרי גלם; הלבשה; עור ומוצרי עור; מינרלים; מתכות ברזליות ולא ברזליות.
מוצרים חדשים של חברות ישראליות
סופגניות מקמח מלא – חברת מ.ש רובינפלד
חברת רובינפלד, המובילה בארץ ובעולם בתחום האפייה הבריאה מציגה ליין מוצרי מאפה קפואים מחיטה מלאה וכוסמין. המאפים מוכנים לאפייה, רק להפשיר, להתפיח ולאפות. ליין המוצרים כולל: חלות, לחמניות רגילות ומתוקות, פיתות ולקראת חנוכה, סופגניות מוכנות לטיגון, מחיטה מלאה וכוסמין. רק להפשיר, להתפיח, לזרוק לשמן ולהנות מסופגניה טרייה וטעימה שסופגת הרבה פחות שמן.
דה לה קרם Premium Cream של ענבי ציון (חברה בת של תנובה)
סדרה חדשה של קרמים על בסיס שומן המיוצרת בטכנולוגיה חדשנית ומתאימה לשילוב בקינוחים, מאפים וגלידות.
לחמי "מונבטים" – סטארט אפ ישראלי
מדובר בסדרה חדשנית של לחמים העשויה משילובים של קינואה, כוסמת, קטניות, דגנים ללא גלוטן, ירקות ופירות. כל חומרי הגלם אורגניים ומונבטים. הסדרה כוללת מגוון של 15 טעמים! לחמי מונבטים אינם מכילים גלוטן, אורגניים, טהורים וטבעונים. המוצרים משווקים קפואים (רק להכניס לטוסטר).
"לחמניות מדברות" של מאפיות ברמן
קבוצת מאפיות ברמן המובילה בשנים האחרונות מהלכים מתקדמים בענף הלחם, מציגה פיתוח טכנולוגי נוסף, לראשונה בישראל: "לחמניות מדברות"! לחמניות ברמן אקטיב האהובות והפופולאריות במגוון כיתובים ואיורים. הלחמניות המדברות יהוו פיתרון נהדר להורים השואפים לתת לילדיהם כריך מזין ואיכותי לשעות הלימודים ויחד עם זאת להעניק להם חווית אכילה מהנה, לבבית והומוריסטית! מבין הכיתובים ניתן למצוא איחולים כגון: "בהצלחה בלימודים", "שנה מוצלחת", "♥ אותך" ועוד.
האיורים המתכתבים עם עולם האימוג'י מציגים: כלי כתיבה, סרגל, אוטובוס, תרגילי חשבון ועוד. במהלך השנה, מדי מספר חודשים יושקו כיתובים ואיורים חדשים.
יקב תשבי (יבואי ולרונה)
לראשונה יקב תשבי מייבא לארץ את מוצריה של חברת Cruzilles (קרוזיל), מותג פרימיום צרפתי ותיק המתמחה בייצור פירות וירקות מסוכרים טבעיים בלבד. בין מוצרי החברה בארץ: פרוסות ליים, פרוסות תפוז דם, רצועות יוזו, סלרי בר, פלפל אדום חריף, מחיות של תפוז ברגמוט ולימון, מיקס פירות לאפייה, מוצרי ערמונים שונים כגון CRÈME DE MARRONS CONFITS ו-MARRONS GLACES, ג'לי פירות – PATES DE FRUITS במגוון טעמים ומרמלדות. לדברי גולן תשבי מבעלי יקב תשבי המייבא לארץ את מוצרי החברה: "אנו מייבאים לארץ מזה עשור את חברת השוקולד הצרפתי עילי- ולרונה הנותנת מענה לשפים, קונדיטורים וחובבי אפייה בתחום השוקולד ליצירת מנות אחרונות ברמה הגבוה ביותר. לאחרונה זיהינו צורך בארץ במוצרי פרמיום גם בתחום הפירות המסוכרים והמרמלדות שייתן מענה הולם לקהל המקצועי והרחב לשימוש בקינוחים, שילובם באוכל ואף כחטיף מתקתק. "קרוזיל" היא הטובה בעולם בתחום זה ומגוון מוצריה השונים משווקים לכל העולם".
ButterflyCup – כוס נייר מהפכנית שנסגרת ללא צורך במכסה פלסטיק!
ישנה מגמה עולמית הולכת וגוברת לשינוי בכוסות הנייר והמכסים שגורמים לנזק סביבתי עצום ברחבי העולם. ButterflyCup מביאה חידוש מרענן עם יתרונות לכל הגורמים בשרשרת הצריכה כולל לאיכות הסביבה. פרי המצאתה של חברה אירית בשם Hanpak ובעלת 3 פטנטים עולמיים. החברה פיתחה ושיפרה את הכוס במשך 4 שנים ולפני שלשה חודשים המכונות התחילו לייצר ולספק כוסות למספר מדינות ברחבי העולם. לחברת Cup Concepts International, היושבת בהונג קונג ועם נציגות בישראל, זכויות שיווק ומכירה של מגוון המוצרים כולל כוסות לשתייה חמה או קרה במגוון גדלים ובנוסף אריזות המתאימות למזון כגון פופקון, צ'יפס, נודלס, נאגטס ועוד.
סרטון: https://www.youtube.com/watch?v=UkVBZBVxt1Y&t=18s
אליפות ישראל פטיסרי-בולנז'רי 2017 במסגרת תערוכת Bake & Cake
אליפות השוקולטייר ואליפות הבולונז'רי הארצית, הרשמית ובחסות איגוד השפים הישראלי נערכת השנה בפעם החמישית תחת ניהולו של ג'קי חזן, נשיא איגוד האופים והמיגדנאים.
ג'קי חזן: "התחרות יוצרת סטנדרטים גבוהים המחלחלים לכל הקונדיטוריות והמאפיות בארץ. הפעילות לאורך שנים במישור התחרותי משפיעה לטובה על ענף הקונדיטוריה. השאיפה למצוינות, השיפור המתמיד זורם מהמתחרים למקומות העבודה שלהם. הכבוד המקצועי מדרבן לשיפור ולשדרוג כוח האדם ברחבי הארץ. המסורת המקצועית מחלחלת ומרימה את רמת הענף. אם לפני עשור היו בארץ 20 ארטיזנים שהובילו מספר מצומצם של מאפיות מכרו לחמי מחמצת, כיום זה סטנדרט בישראל, המאפיות והקונדיטוריות נמצאות ברמה הולכת ומשתבחת, אני מרגיש סיפוק שיש לי חלק בכל התהליך הזה".
אליפות השוקולטייר תיערך ביום הראשון (28.11). 8 שוקולטייר / פטיסייר יתחרו במשך 8 שעות רצופות בהם יכינו המתמודדים במטבחים פתוחים ולעיני מאות הסקרנים: 12 פרלינים, 6 קינוחי שוקולד, עוגת שוקולד אישית קוטר 18 ס"מ וכן פסל ראווה משוקולד. בנוסף, ותוך כדי העבודה המדהימה הזאת יקבלו המתחרים "בלק בוקס" קופסא סגורה ובתוכה חומרי גלם בהפתעה ויצטרכו ליצור, לאלתר, להמציא מיני קינוחי הפתעה. רק מלכתוב ולתאר את זה התעייפתי, אך בכינוס שערכנו בדן גורמה הכרתי את שמונת המופלאים, רעננים, נלהבים צעירים ובוגרים, כולם מפוקסים ומוכנים ליום הגדול. משימת השיפוט תהיה מאוד מורכבת ולצורך זה מצטרפים לצוות השיפוט השף קונדיטור אלון גולדמן, אלוף ישראל בפטיסרי. שלומי פדידה הפטיסייר המחונן של רשת רולדין ומיקי שמו המשתתף דרך קבע במשימות שיפוט והנחיית מתמודדים.
ביום השני והשלישי יתמודדו 16 אופים מהטובים והמקצוענים של הענף, 8 בכל יום. התחרות מותחת ומתישה לא פחות מאליפות השוקוטייר. המשימות מרובות והזמן קצוב. חלק חשוב בהצלחה הוא תכנון וניהול הזמן. לכל מתמודד יש 90 דקות בערב שלפני למטרת הכנות, מחמצות, בישולי מליות, שקילות וכו'- כמובן בפיקוח שופט משקיף. מקצה ראשון מתחיל ב-7:00 בבוקר ומקצה שני ב-8:00. כל שני מתמודדים חולקים מטבח פתוח ומאובזר, המתמודדים מרוכזים בעבודתם, האווירה מתחילה במתח מסויים שנשבר בהמשך, כי כל מתמודד זוכה לעידוד, פירגון והערכה בכמויות הידועות רק בישראל.