"הטחנות הגדולות של א"י" השיקה קמח חיטה מלא – 100% ללא צורך בניפוי, באריזה מבוקרת
טחנת הקמח הוותיקה הטחנות הגדולות של א"י בחיפה השיקה "קמח חיטה מלא 100% ללא צורך בניפוי", לשימוש זמין ונוח. הקמח ללא צורך בניפוי נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים. האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכה בניפוי הקמח.
קמח חיטה מלא 100%, הנמנה עם "הסדרה הבריאה" של הטחנות הגדולות, מיוצר בתהליך טחינה כפולה ייחודי של גרעיני החיטה בשלמותם, עד לקבלת קמח עדין מאוד. הטחינה הכפולה מקנה לבצק אווריריות ורכות. אין צורך לערבב את הקמח עם קמחים אחרים. הקמח המלא עשיר בערכים תזונתיים, בהם סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמיני E ו-B ומינרלים. הלחמים והמאפים מקמח חיטה מלא בטחינה דקה מאופיינים בטעם עשיר.
קמח חיטה מלא 100% באריזה מבוקרת מצטרף לסדרת הקמחים ללא צורך בניפוי שהשיקה הטחנה, הכוללת קמח חיטה לבן בהיר, קמח לחם לבן מועשר, קמח לחם מלא 100%, קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה. בימים אלה השיקה הטחנה אריזה חדשה ומהודרת לקמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי.
למוצרי החברה כשרות של הרבנות הראשית חיפה, וכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר אריזת קמח חיטה מלא ללא צורך בניפוי: 8 ש"ח (לאריזה של 1 ק"ג).
ניתן להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ, או להזמין במשלוח דרך אתר החברה.
מידע על מיקום החנויות: בפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון 04-8672137.
קרוסטיני מלחם מלא עם גבינה כחולה, תפוחים, דבש ומרווה
מתכון להכנת הלחם (מתכון של ראסל זקס)
הוראות להכנת 2 כיכרות במשקל 500 גרם כל אחת. מומלץ לחלק את הבצק ל- 4 כיכרות, לאפיה טובה יותר.
החומרים
3 גרם שמרים טריים
1 כפית דבש
350 מ"ל מ"ל מים
300 גרם (כ-2.5 כוסות) קמח כפרי בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
125 גרם (1 כוס) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
75 גרם (2/3 כוס) קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
250 גרם שומשום
10 גרם (1/2 כף) מלח
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים, מלבד המלח.
- לשים כ-3 דקות ומוסיפים מלח.
- ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי.
- עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת לחה, ומניחים למנוחה של 20 דקות.
- לאחר מכן לשים שוב במהירות בינונית-מהירה עוד כ-2 דקות.
- בשלב הזה ניתן לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולהוסיף אגוזי מלך.
- לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומעבירים לתפיחה במקרר ל-12 שעות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.
- מעצבים את הכיכרות לצורה הרצויה, מניחים על משטח מקומח או מברישים במים את חלקה העליון של הכיכר ומגלגלים בתערובת דגנים.
- מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב, עד ל-75% מנפחה של הכיכר.
- הכיכר תסיים את התפיחה בתנור.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- אם יש אבן שמוט – מניחים בתחתית התנור.
- כשהתנור חם, מכניסים לתוכו קערה עם מים רותחים, ומניחים את הכיכרות על האבן.
- אופים כ-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק וצליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיסן.
טארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל
(מאת הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י")
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית 22X33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
החומרים לטארט
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם (1+1/4 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם קמח חיטה מלא 100% דק, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית מלח
1 ביצה
1 כף חלב
למלית
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס דק
170 גרם גבינת עיזים
500 גרם עגבניות תמר פרוסות דק לאורך
עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה
- לטארט: מכניסים את החמאה, הקמחים והמלח לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומשטחים לצורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 30 דקות (עד יום אחד, וניתן לשמור עד חודש במקפיא).
- מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר, מרדדים ומניחים בתבנית קיש. מורידים את השאריות משולי התבנית ומעבים את השוליים בשכבה נוספת מהשאריות.
- מחוררים את הבצק במזלג. מניחים נייר כסף על הבצק ומעליו משקולת אפייה (או 1-2 חופני קטניות יבשות, שימנעו מהתחתית לתפוח במהלך האפייה).
- אופים כ-20 דקות במרכז התנור, עד לקבלת גוון זהוב בהיר מסביב לשוליים.
- מסירים את נייר הכסף בעדינות וממשיכים לאפות כ-10-8 דקות, עד שכל הבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית על רשת צינון.
מילוי
- בזמן שהטארט נאפה, מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מעל אש בינונית. מוסיפים בצל, מלח ופלפל שחור ומטגנים 20-10 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות עד לקבלת גוון חום-זהוב.
- מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון גבוה עם ונטה).
- מעבירים את מילוי הבצל המקורמל אל הטארט האפוי ומכסים את כל התחתית במילוי.
- מפזרים מעל הבצל את גבינת העיזים המפוררת.
- מסדרים את העגבניות מעל גבינת העיזים, כאשר העגבניות חופפות זו על זו כמעין רעפים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים את כף שמן הזית הנותרת מעל.
- מכסים את קצות הטארט בנייר כסף כדי למנוע מהם להישרף.
- מניחים את הטארט בקומה העליונה של התנור וצורבים 4-3 דקות עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב.
- מקשטים בעלי בזיליקום טריים.
- ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.