בעלי קפה גרג, יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי, פותחים בימים אלה רשת חדשה תחת השם: קיטשן ביי גרג – מסעדת ביסטרו בשרית, כשרה. ההשקעה בפתיחת הרשת החדשה נאמדת בכ-9 וחצי מיליון ש"ח.
יאיר מלכה, מבעלי רשת קפה גרג מסר: "לאור הצלחה שהניב הסניף הראשון שניפתח בחיפה, הוחלט על פתיחת סניפים נוספים בפריסה ארצית".
הרשת פותחת בימים אלה סניף בשרונה בתל אביב, בהשקעה של 2.5 מיליון ש"ח. כמו כן יפתח במקביל במתחם G ביבנה על שטח של כ-200 מ"ר בהשקעה של כ-2 מיליון ש"ח, ובמתחם ביג בפורייה, על שטח של כ-250 מ"ר, בעלות פתיחה הנאמדת בכ-2 מיליון ש"ח.
עוד מסר יאיר מלכה: "לאחר שפתחנו לפני מספר חודשים מסעדת שף ראשונה בעיר חיפה תחת השם קיטשן ביי גרג, ולאור הצלחתה הוחלט לפתוח סניפים נוספים, כאשר גולת הכותרת הינו פתיחת סניף במתחם שרונה בתל אביב. לדבריו: הרשת מתכוונת לפתוח עד סוף שנת 2017 עוד 4 סניפים של קיטשן ביי גרג".
סניף גרג קיטשן במתחם שרונה ניפתח במבנה משומר מתקופה הטמפלרים. גודלו של הסניף משתרע על שטח של כ-350 מ"ר ומכיל שלוש קומות הכוללות: חצר עם פינות ישיבה, בר אקטיבי, קומת מסעדה עם 100 מקומת ישיבה וקומה עליונה בה יערכו אירועים פרטים לעד כ-45 אנשים. הסניף בעל תעודת כשרות, ויציע מנות שף עם חומרי גלם איכותיים במחירים השווים לכל כיס.
תפריט גרג קיטשן כולל מנות בשריות מגוונות של מנות ראשונות, ביניים, עיקריות ואחרונות, במחירים אטרקטיביים לצרכן, לדוגמה:
- קרפצ'יו פילה בקר: מתובל בשמן זית לימון עשבי תיבול טריים וצנוניות מוגש עם צנימים. מחיר: 42 ש"ח.
- אנטיפסטי: ירקות העונה קלויים בתנור אבן. מחיר: 34 ש"ח.
- פטה כבדי עוף ריבת בצל, אגס ביין אדום מוגש עם טוסטונים. מחיר: 39 ש"ח.
- פסטייה עוף רולים מטוגנים וממולאים בחזה עוף, אריסה ועשבי תיבול עם גלדי בצל צלוי. מחיר: 42 ש"ח.
- סלט פרגיות ופטריות: ירקות שוק ופרגיות ופטריות מוקפצות עם צ'ילי מתוק לימוני. מחיר: 52 ש"ח.
- נתח אנטריקוט מיושן 300 גרם מוגש לצד ירקות קלויים, קרם תפו"א קטיפתי ורוטב צי'מיצורי. מחיר: 135 ש"ח.
- אסדו. נתח בשר צלעות בבישול ארוך, מוגש עם שעועית ירוקה, גזר, ארטישוק ברוטב ציר בקר מתקתק מוגש עם קרם תפו"א. מחיר: 92 ש"ח.
- פרופיטרול. פחזניות ממולאות בגלידת וניל בליווי רוטב שוקולד חם. מחיר: 36 ש"ח.
- שחיתות שוקולד מוס שוקולד, שטרוייזל קקאו ודפי שוקולד. מחיר: 34 ש"ח.
- סורבה ממלכתי: קרם בוואריה וניל, פירות טריים, רוטב תות, נשיקות מרנג פריך וסורבה מנגו. מחיר: 36 ש"ח.
יאיר מלכה מסר: "תחום הקולינריה ותרבות ישיבה במסעדות שף, צובר תאוצה בשנים האחרונות, גרג קיטשן בא לתת מענה לציבור הלקוחות המחפש חוויה ייחודית תוך שילוב חומרי גלם איכותיים ובריאים, אווירה ומחירים נוחים ושירות מעולה. כל אלו עומדים בראש מעיננו מתוך שאיפה להמשיך ולשרת את הלקוחות ללא פשרות".
לדבריו, "הקונספט החדשני משלב את המודרניזציה שבעולם מסעדות השף בסגנון אקלקטי תוך שילוב חומרים חמים המשדרים רוגע ורוך לאווירה ותחושה ביתית".
במקביל לקונספט המדובר של קיטשן, רשת קפה גרג ממשיכה להתפתח בקונספט המקורי שלה וכן רשת ביגה ממשיכה גם היא בצמיחה בשנת 2016.
קפה גרג נמצאת בבעלות יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי. הרשת הוקמה בשנת 1994 כאספרסו בר מקומי ע"י בחור אמריקאי בשם גרג, במרכז הכרמל שבחיפה. בשנת 2000 עברה הבעלות על הסניף לידי יאיר מלכה וגלעד אלמוג ובשנת 2008 הצטרף לשותפות ניר אדרי. בעשור האחרון התפתח הסניף היחיד לרשת המונה כ-105 סניפים בפריסה ארצית. לפני כשנתיים השיקו השותפים יאיר מלכה גלעד אלמוג, ניר אדרי ורן בן דוד את רשת קפה ביגה המתמחה במנות בריאות בסגנון בולנז'רי פטיסרי נוסח פריזאי-שיק, הכולל: מעדניית בוטיק על טהרת הבריאות, מאפים, עוגות, לחמים ומגוון רחב של קפה בטעמים ייחודיים. כיום מונה הרשת כ-18 סניפים ברחבי הארץ.