'מלח הארץ' מציעה מתכון שף: סלט של נתחוני בקר על עלים ירוקים וטחינה סלק עם תיבול ממטחנת תערובת מלח ים ועשבי תיבול. באדיבות השף אבי ביטון.
המצרכים
לסלט:
צרור גדול של כוסברה
צרור גדל של שמיר
צרור גדול של נענע
צרור גדול של פטרוזיליה
בצל לבן פרוס דק
נתחי כף קטנים
כפית סומק
מיץ לימון
מטחנת מלח ים עם עשבי תיבול
שמן זית
לטחינה סלק:
טחינה גולמית
מיץ סלק ממכונת מיצים קשים
לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לסלט: תולשים עלים מכל עשבי התיבול ושמים בקערה.
- מערבבים את הבצל עם הסומק ושמן הזית.
- בפלאנצ'ה צולים את נתחי הכף, ומתבלים בכ-3-4 סיבובי מטחנת מלח ים עם עשבי תיבול.
- מוסיפים מעט פלפל.
- לטחינה: סוחטים סלק למיץ, מערבבים את הטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים את מיץ הסלק (במקום מים) ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי.
הרכבת המנה:
- פורסים דק את נתחי הבשר הצלויים, מוסיפים לסלט ומתבלים במלח פלפל לימון ושמן זית.
- שמים את הסלט בצלחת הגשה ומסביב יוצקים את הטחינה.