לכבוד חג הפסח יקב ויתקין ממליץ על יינות לחג.
2 יינות צעירים: מסע ישראלי לבן 2017 ומסע ישראלי ורוד 2017, ועל קברנה פרנק 2015 – הקברנה פרנק הכשר הראשון של היקב.
דף יינן – מסע ישראלי לבן 2017
הרכב זני
גרנאש לבן, רוסאן, ויוניה, קולומבר מגפנים בוגרות ומעט גוורצטרמינר
הכרמים
מקור הגרנאש הלבן בכרם במרום הגליל, הקולומבר והגווירצטרמינר מגיעים משני כרמים סמוכים באזור מורדות הר הכרמל. הרוסאן והוויוניה ממורדות הרי יהודה סמוך לעמק האלה.
ביקב
הענבים נבצרו עם שחר בבציר ידני לארגזים קטנים והועברו ליקב במשאית מקוררת. לאחר סחיטה עדינה התירוש עבר הצללה טבעית ותסיסה אלכוהולית קרה במכלי נירוסטה כאשר חלק קטן מהגרנאש, הויוניה והרוסאן, תסס בחביות עץ אלון צרפתי והתבגר בהן כמה חודשים במטרה להוסיף ליין מרקם, עומק ומורכבות. לאחר סיום התסיסה האלכוהולית המשיכו כל היינות להתיישן על השמרים במכלים כמה חודשים לפני בניית היין והמילוי בבקבוקים.
רשמי טעימה
מסע ישראלי לבן 2017 משלב ארומטיות מקסימה עם רעננות מצוינת, טעמים בולטים של פרי הדר- בעיקר אשכולית טרייה תפוח עץ ירוק, אפרסק לבן ומעט פרחוניות. בפה הוא מפגין רעננות מאוזנת בעוצמת הפרי עם מאפייני פירות קיץ, פרחים ומינרליות תומכת שהופכת אותו ליין אוכל מצוין. הוא יתאים במיוחד ללווי מנות טאפס ים-תיכוניות, דגי ים בתנור, מנות פסטה בשמן זית ושום ותבשילי עוף בעשבי תיבול.
מסע ישראלי לבן מיועד לצריכה כיין צעיר עד כשנתיים-שלוש לאחר הבציר בתקופה בה הוא משמר את החדות הפירותית המאפיינת אותו אך ב-3-5 השנים הבאות הוא יפתח מורכבות ועומק נוספים.
יקב ויתקין מתמחה ביצור יינות ים-תיכוניים מקוריים המדגישים את האקלים והקרקע המקומיים. כאשר ייצור יינות ייצור יינות לבנים וורודים המוגשים צוננים הוא חלק מתפיסת עולמנו של התאמת היינות לאקלים, למטבח ולחך המקומי.
אלכוהול: 12%
מחיר מומלץ לצרכן: 75 ש"ח.
דף יינן – מסע ישראלי ורוד 2017
הרכב זני
גרנאש נואר ומעט קריניאן.
הכרמים
שני הכרמים גדלים באזור מורדות הר הכרמל. הקריניאן מכרם מבוגר, הגרנאש נואר מכרם צעיר יחסית. שני הכרמים מעוצבים בהדליית גביע האופיינית לאזורי הים התיכון ושניהם גדלים ללא כל השקיה.
ביקב
הענבים שיועדו מראש ליצירת יין ורוד נבצרו מוקדם יחסית על מנת לשמר את הרעננות הטבעית בפרי והפירותיות הקלילה. כתוצאה מכך התקבל יין בעל אחוז אלכוהול מתון וחומציות נהדרת. סחיטה ישירה של אשכולות הענבים עם הגיעם ליקב הפיקו יבול מיץ נמוך ועזרו להימנע ממיצוי מרירות או צבע רב. המיץ הסמוק עבר לתסיסה קרה ואיטית במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה על מנת לשמר את המרכיבים הארומאטיים במלואם. לאחר שהיה קצרה על שמריו וביצוע של מספר טעימות נעשה הממסך – שילוב בין מרכיבי היין. בהמשך היין הועבר למילוי לאחר תהליך ייצוב קצר וסינון על מנת להבטיח על שמירת רעננותו ואיכותו.
רשמי טעימה
מסע ישראלי וורוד 2017 מפגין צבע וורוד בגוון סלמון עדין האופייני ליינות רוזה איכותיים שמקורם באגן הים התיכון מצרפת. היין בעל ארומות אשכולית אדומה, אפרסקים טריים, תות שדה ומעט פרחוניות האופייניים לזן הגרנאש. בפה הוא מפגין רעננות וחדות עם טעמי פרי נקיים חדים ומוגדרים היטב. סיומת רעננה ונעימה הופכת את היין למלווה מושלם למגוון רב מאוד של מאכלים.
התאמה לאוכל
מסע ישראלי ורוד 2017 הינו יין מושלם לליווי ארוחות המתאים ללוות מגוון רב של מאכלים החל מסשימי דג ים, אנטי פסטה, עוף צלוי בעשבי תיבול, ריזוטו פטריות וכן מאכלים מהמזרח הרחוק, דגים ובשרים בעישון קל. מסע ישראלי ורוד מיועד לצריכה כיין צעיר עד כשנתיים לאחר הבציר בתקופה בה הוא משמר את החדות הפירותית המאפיינת אותו.
אלכוהול: 12%
מחיר מומלץ לצרכן: 75 ש"ח.
דף יינן ויתקין קברנה פרנק | 2015
יקב ויתקין גאה להציג את המהדורה ה-14 של ויתקין קברנה פרנק והראשונה כיין כשר. זהו קברנה פרנק מרתק בעל גוף מלא, עשיר, מורכב ואלגנטי.
כרמים
נעשה כולו מכרם יחיד במורדות המזרחיים של רכס הרי מירון בגליל העליון מרום של 700 מטר מעל פני הים. הגובה הרב והאדמה הסלעית והמנוקזת והטיפול הקפדני לאורך השנה הביאו ליבולים נמוך ואיכותי. הענבים נבצרו בבציר ידני לארגזים קטנים בשעות הבוקר המוקדמות והגיעו ליקב למערכת קבלת הבציר.
הרכב-זני
90% קברנה פרנק ו-10% פטיט ורדו.
ביקב
היין תסס ושהה במגע עם הקליפות במשך שלושה שבועות ולאחר מכן עבר להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי קטנות כ 40% מהן חדשות, למשך 16 וחצי חודשים שבסופם נבנה הבלנד והיין מולא בקבוקים ללא כל תהליכי ייצוב ולאחר סינון גס בלבד.
רשמי טעימה
בזכות ההיכרות שלנו עם הכרמים והניסיון שנצבר ביקב ויתקין קברנה פרנק שומר בבציר 2015 על מבנה מהודק ואלגנטי לצד עוצמה עומק ומורכבות. הוא בעל מאפיינים של פרי שחור, עשבי תיבול, גרפית וטבק בעל עומק ואורך מרשים. ויתקין קברנה פרנק התגלה לאורך השנים כאחד היינות המרתקים ליישון ולכן אנו ממליצים "לשכוח" מספר בקבוקים עמוק במקרר היין לפחות ל-8-10 שנים לאחר הבציר.
התאמה לאוכל
כמו קודמיו ייטיב היין ללוות מנות בשר קלאסיות כמו אנטריקוט על מחבת ברזל, רוסטביף ומנות פסטה על בסיס שמן זית וכן גבינות קשות עזות טעם. על מנת לשמור על עושר הטעמים שבו, לא עבר היין כל תהליכי סינון והצללה מלבד סינון גס לפני המילוי. מסיבה זאת יכולים להיווצר במשך הזמן משקעים טבעיים שאינם פוגעים באיכותו. כאמור, בתנאי אכסון נאותים, ויתקין קברנה פרנק 2015 ימשיך להתפתח במשך שבע עד עשר שנים משנת הבציר ואף יותר. בשנים הראשונות מומלץ לפתוח את הבקבוק לפחות שעה לפני הארוחה.
טמפרטורת הגשה מומלצת: 18 מעלות.
אלכוהול: 14%