כך תבחרו את המוצץ המושלם לתינוקכם. מוצץ יכול לעזור לתינוק לעבור בשלום את החודשים הראשונים ולהתמודד עם כאבי גדילה. עם זאת, יש הרבה סוגים של מוצצים ולא תמיד קל להורים למצוא את המוצר המושלם לילדיהם. במדריך הבא נסביר איך עושים את זה וגם נביא טיפים פרקטיים.
הורים שמתכוננים ללידה צריכים לקנות סוגים שונים של מוצרי תינוקות אבל אסור להם לוותר על המוצץ. הטעות הנפוצה של הורים צעירים היא למנוע מהתינוק לקחת מוצץ בשביל לחסוך את קשיי הגמילה, אך זה עלול לגרום יותר נזק מתועלת.
התינוק זקוק למוצץ בשביל להתגבר על הגזים בבטן ולאחר מכן הוא מנצל את תנועת היניקה גם כדי להתמודד עם כאבי גדילה. המוצץ משמש עבור תינוקות חפץ מעבר מוכר שמקל עליהם בהירדמות והוא נותן להם תחושת ביטחון בפעוטון או בגן.
קושי לא פחות משמעותי של הורים הוא למצוא מומלץ שמתאים לתינוק. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא תמיד סירוב של התינוק לקחת מוצץ נובע מהעדפה אישית או היעדר הרגלים. לפעמים זה קורה בגלל שהמוצץ לא מתאים לתינוק ולא ממלא את הצרכים שלו. הפתרון לכך הוא להשקיע זמן בבחירת המוצץ ובעיקר להכיר את ההבדלים בין האפשרויות.
גיל, מבנה הפה והצורך
ההמלצה הכי חשובה היא לבחור מוצץ שמתאים לגיל התינוק, למבנה הפה ולצורך שלו בכל שלב בחיים. המשמעות הישירה של זה היא שלא ניתן להסתפק במוצץ של תינוק בן יומו עבור פעוט בן כמה חודשים ושתמיד צריך להתאים את המוצץ לגיל הילד.
היתרון עבור ההורים הוא שקל לעשות זאת, כי המוצצים נחלקים בדרך כלל לשני שלבים: השלב הראשון מתאים לבני 0-6 חודשים והשלב השני לבני חצי שנה ומעלה. ההבדל מתבטא בגודל הפטמה ויש גם מוצצים בעלי פטמה אורתודנטית שתומכת בהתפתחות הטבעית והתקינה של השיניים והחניכיים.
מבחינה בטיחותית, יש לרכוש מוצץ בעל אישור של מכון התקנים ולבדוק את פרטי היצרן כפי שמופיעים על גבי האריזה. רצוי לתת עדיפות למוצץ מסיליקון על פני מוצץ גומי ולהשתמש במוצרים שלא מכילים את הכימיקל ביספינול A או חומרי PVC. בנוסף, אסור לתלות אף סוג של מוצץ על צוואר התינוק בשל חשש מהסתבכות החוט וסכנת חנק.
איך מנקים את המוצץ וכל כמה זמן מחליפים אותו?
כדאי להורים לחשוב על הנושא של היגיינה, ניקיון ותחזוקה כבר במעמד רכישת מוצץ. מגן הפה של המוצץ אמור להיות דק במיוחד כדי לאפשר לו נשימה חופשית מהאף ולפני השימוש הראשון כדאי להרתיח אותו במשך 5 דקות.
את המוצץ מחליפים כל חודשיים וחשוב לשים לב להופעת סימני נשיכה, לוודא שהפטמה לא דביקה ושהצבע שלה לא דהה. כמו כן, מומלץ להחליף מוצץ אם התינוק חולה בהצטננות או דלקת גרון ולמנוע זיהום חוזר של הגוף.