3 מתכונים פשוטים בהשראת איטליה
מאכלים איטלקיים זוכים להצלחה כי הם טעימים, מזינים ופשוטים להכנה. רוצים לשלב אותם בתפריט הקולינרי של המשפחה? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.
המטבח האיטלקי הוא ללא כל ספק בין המפורסמים והמצליחים בעולם. קצרה היריעה מלתאר את האהבה שרוחשים בציבור הרחב למאכלים מארץ המגף, אפילו אצל אנשים שמעולם לא ביקרו באיטליה. בנוסף, הרבה מנות של תרבויות רחוקות שואבות השראה מהמטבח האיטלקי.
הנה למשל 3 מתכונים פשוטים בהשראת איטליה:
פסטה ברוטב עגבניות
בשביל להכין בקלות ובמהירות רוטב עגבניות לפסטה תצטרכו לארגן מלבד חבילת ספגטי גם חצי כוס שמן, 2 בצלים, 5 שיני שום, 2 פלפלים אדומים, 6 עגבניות, כפית פלפל שחור, כפית כוסברה טחונה, כפית צ'ילי גרוס, כף מלח, כפית אגוז מוסקט מגורר, כף פפריקה מתוקה, כף סוכר וכוס רסק עגבניות.
בשלב הראשון מחממים בסיר רחב 1 כף מים עם מלח גס, מבשלים את הספגטי ומסננים. בשלב השני מחממים בתוך הסיר שמן, מטגנים את הבצל ומנמיכים את האש לפני שמוסיפים את הרסק, השום והפלפל האדום. מכניסים גם את העגבניות והתבלינים מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, מבשלים 2-3 דקות ומגישים לצד הספגטי.
פיצה
אין כמו פיצות ביתיות כדי לפנק את המשפחה עם מתכון איטלקי אותנטי. המצרכים לבצק הם 500 גרם, 2 כפיות שמרים יבשים, מלח, סוכר, 3 כפות שמן זית ו-1.5 כוס מים פושרים. עבור הרוטב תצטרכו עוד קצת שמן זית, 3 עגבניות קלופות, 5 שיני שום, צרור בזיליקום, סוכר ומלח, רסק עגבניות וכפית אורגנו.
מכינים את הבצק על ידי ערבוב הקמח, השמרים היבשים והסוכר ויוצרים גומה בקערה שאליה שופכים את המים, השמן והמלח. לשים עד שנוצר בצק גמיש ומכסים בניילון נצמד להתפחה של חצי שעה.
לאחר התפיחה פורסים נייר אפיה מקומח ולשים עליו שוב את הבצק. מרדדים לצורה עגולה, מעבירים לתבנית ויוצרים מסגרת באמצעות לחיצות. מכינים במקביל את הרוטב במחבת, מבשלים כמה דקות ומורחים על הבצק. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה ומגישים.
טירמיסו
זה קינוח איטלקי שבשבילו תצטרכו חבילת בישקוטים, 2 מיכלי שמנת מתוקה, חבילת אינטסנט פודינג, כוס סוכר, חצי כוס חלב, 250 גרם גבינה לבנה, 250 גרם גבינת מסקרפונה וכפית תמצית וניל. בנוסף, בשביל לטבול את הבישקוטים תצטרכו כף גדושה אבקת נס קפה, כפית סוכר, חצי כוס מים חמים וחצי כוס חלב.
קודם מכינים את הקפה ולאחר מכן את הקרם. מקציפים שמנת מתוקה עם הפודינג, החלב, הסוכר ותמצית הוניל ומוסיפים את הגבינות. מערבלים ל-10 דקות ועוברים להכנת הטרימיסו. טובלים חצי מהבישקוטים בקפה, מסדרים בתבנית ויוצקים את הקרם. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה שלם לפני ההגשה.