המרלו"ג אשר הושק בנוכחות מר אדוארדו אלשטיין, יו"ר קבוצת IDB, הוקם בהשקעה של 420 מיליון ש"ח, על פני שטח של כ-51 אלף מ"ר ומצויד בטכנולוגיות המתקדמות בעולם לריכוז והפצת סחורה בטמפרטורה מבוקרת ובכלל זה התוצרת החקלאית, מוצרי חלב, בשר, סלטים ומוצרים קפואים.
שופרסל, רשת הקמעונאות הגדולה בישראל, חנכה מרכז לוגיסטי מתקדם באזור התעשייה מודיעין שבשוהם בהשקעה של 420 מיליון ש"ח. המרכז משתרע על פני 51 אלף מ"ר וכולל מחסנים, שטחים לוגיסטיים, חדר קירור ומשרדים. המרכז הלוגיסטי החדש ירכז את התוצרת החקלאית, מוצרי קירור, מוצרי בשר ועוף, מוצרים מוקפאים, מוצרי חלב וסחורת הרשת וייתן מענה ל-271 סניפי הרשת מדן ועד אילת.
השקת המרכז הלוגיסטי החדש התקיימה בנוכחות מר אדוארדו אלשטיין – יו"ר קבוצת IDB והבעלים של חברת שופרסל, ישראל ברמן – יו"ר שופרסל, איציק אברכהן – מנכ"ל שופרסל, ספקים רבים של הרשת בהם יצרני מותגים שונים וכן יצרני מוצרי המותג הפרטי, חקלאים המספקים תוצרת חקלאית לרשת, שותפים להקמת המרלו"ג, עיתונאים ומנהלי החברה.
באירוע השתתפו:
הוד מעלתו שגריר ארגנטינה בישראל מר קרלוס גרסיה, ראש מועצת שוהם גיל ליבנה, דן פרופר יו"ר אוסם, עופרה שטראוס יו"ר שטראוס, אייל מליס מנכ"ל תנובה ציון בלס מנכ"ל שטראוס ישראל, איציק צאייג מנכ"ל אוסם, דודי עזרא נשיא קבוצת נטו, טל רבן מנכ"ל טרה, נועם ויינמן בעלי דיפלומט, ענת גבריאל מנכ"לית יוניליוור, שלום זיידלר בעלי ויסוצקי, יובל לנדסברג מנכ"ל סנו, עמי זוגלובק מבעלי זוגלובק ואלי זוגלובק מנכ"ל זוגלובק, ראובן שליסל מנכ"ל ליימן שליסל, משה קאופטיל מנכ"ל סלטי מיקי, יוסי ניר מנכ"ל עוף טוב, אירם גרייבר מנכ"ל וילי פוד, תמיר ארז דהבני מנכ"ל בלדי, יוסי נקש יו"ר דירקטוריון מחלבות הגולן ושולי שגב מנכ"ל מחלבות הגולן, רוני ויינשטיין מנכ"ל ויסוצקי, החלקאים איילון גדיאל מעין יהב, יעקב נוימן, פנחס טרבלסי, יוסי מנור מחלוצה ועוד רבים.
באירוע נשאו דברי ברכה מר אדוארדו אלשטיין – יו"ר קבוצת IDB, מר ישראל ברמן – יו"ר שופרסל, מר איציק אברכהן – מנכ"ל שופרסל ומר גיל לבנה – יו"ר מועצת שוהם.
איציק אברכהן – מנכ"ל שופרסל אמר היום: "המרלו"ג החדש יאפשר שיפור היעילות הלוגיסטית, שיפור השירות לסניפי הרשת ושיפור התייעלות בסניפי שופרסל הכוללת: הגדלת תדירות האספקה המרכזית, הקטנת מלאי הסחורות בסניפים, צמצום פחת הסחורות. המרכז החדש יעניק רמת איכות טובה יותר ושמירה מיטבית על שרשרת קירור של המוצרים, שיפור זמינות, הקטנת כמות המשאיות המגיעות לסניפי הרשת בשל הקטנת כמות הספקים הפוקדים את הסניפים. שיפור שליטה ובקרה בשל ניהול מלאי ברמה מרכזית".
המרלו"ג החדיש, המתוכנן לתמוך ביעדי הצמיחה של שופרסל בעשורים הקרובים, מתבסס על טכנולוגיות מתקדמות ועל מערכות ממוכנות ומשולבות כגון: אחסון משטחים, מערכת גלילית מסוג Push Back ומערכת ליקוט לקרטונים מסוג FLOW. המרלו"ג מתמחה בניהול ותפעול של כ-3,500 מוצרים מבוקרי טמפרטורה: קפואים מצוננים וטריים.
קטגוריות המוצרים המנוהלות במרלו"ג: ירקות, פירות, סלטים, נקניקים, עוף טרי, בשר, בצקים, מוצרים מוקפאים, שוקולדים, חלב ומוצריו.
לצד פעילות ועבודה ידנית, באתר משולבים מערכים אוטומטים מורכבים המבצעים פעולות אחסנה, רענון וליקוט סחורות. מערך רובוטים גנטרי המלקטים ארגזי ירקות ופירות בצורה אוטומטית מלא שהינו היחיד והראשון בישראל. בנוסף, הוקם מערך אוטומטי לשטיפת ארגזי ירקות ופירות עם יכולת שטיפה של אלפי ארגזים ביום.
המרלו"ג מעניק יכולות אחסון וניהול מלאי בשטח של כ-25 אלף מ"ר, היקף הפעילות הלוגיסטית הינה של כ-40 מיליון קרטונים בשנה והתעבורה היומית במרלו"ג יכולה לכלול כ-450 משאיות. המרלו"ג יעסיק כ-450 עובדים (כולל נהגי הפצה) ויפעל 24 שעות ביממה, למעט שבת.
תכנון לוגיסטי של האתר בוצע ע"י חברת פרוגרמה אשר הייתה שותפה לתכנון אסטרטגי של המרלו"ג ולבחינת כדאיות כלכלית וטכנולוגית, איפיון, תכנון תהליכי עבודה, ניהול מכרז בינלאומי, הקמה ולווי. אדריכל הפרויקט הנו משרד "הוק אדריכלים".