מהם סוגי החיתולים הקיימים לתינוקות?
היכרות עם סוגי החיתולים הקיימים יכולה לסייע להורים שרוצים לחסוך זמן והוצאות. החל מהפתרון הנפוץ ועד החיתול הקלאסי – הנה המדריך המלא.
תינוק ממוצע משתמש בשנה הראשונה לחייו ב-7 חיתולים ליום וההוצאה המצטברת עבורם מגיעה ל-1,800-2,000 ש"ח. טווח המחירים לחבילת חיתולים נע בין 30-60 ש"ח בהתאם למותג ולסוג, מה גם שמדי פעם צצים מבצעים אטרקטיביים שכוללים גם מגבונים ומוצרי טיפוח. עם זאת, הבעיה של ההורים היא לא רק כספית כי רבים לא יודעים איך לבחור את החיתולים שהכי מתאימים להם.
הפתרון הוא כמו תמיד להכין היטב את שיעורי הבית ולבדוק מראש מה מאפיין סוגים שונים של חיתולים לתינוקות. באופן כללי, חיתול מורכב משני חלקים: חלק אחד של החיתול אחראי על הספיגה ולכן הוא מיוצר מרפידות וסוגי בד מקופלים, בעוד החלק השני משמש ככיסוי לאיטום נוזלים. כמו כן, חלקים אלו משותפים לכל סוגי החיתולים אך הם מורכבים באופן שונה.
חיתול כיס: הפופולארי והמבוקש ביותר
בראש רשימת החיתולים הפופולאריים נמצאים חיתולי כיס. הכיס נמצא בחלק הפנימי והוא למעשה מתפקד כפתח להכנסת הרפידה. השכבה של הכיס היא גם זו שבאה במגע עם עור התינוק והיא עשויה מבדים סינתטיים כגון פליז או סוויד. מבחינת אופן פעולה, הבדים אמורים לשמור על תחושת יובש, בעוד הנוזלים עוברים דרך הבד ונספגים ברפידה שבתוך הכיס.
היתרונות של חיתולי כיס הם שניתן להוסיף ולהחליף רפידות כדי לתגבר ספיגה, כמו למשל בשעות הלילה או ביציאה מהבית. בנוסף, הם מתייבשים במהירות בגלל שהם מורכבים משני חלקים והעלות שלהם זולה ביחס לסוגים אחרים. החיסרון הוא שמדובר בחיתול פחות נוח כי יש צורך בהכנסת והוצאת הרפידות לעיתים קרובות, כי לא ניתן להחליף רפידה ולהשתמש בכיסוי פעם נוספת לפני שמכבסים אותו.
איזה חיתול מתאים לכם?
חיתול "הכל באחד" אידיאלי להורים טריים כי הוא מוכן לשימוש מיידי. בחיתול הזה הרפידה תפורה לכיסוי, אך המשמעות היא זמן ייבוש ארוך. עם זאת, קיימים סוגי חיתולים "הכל באחד" שבהם הרפידה תפורה מצד אחד בלבד ולכן היא מאווררת יותר.
לשם השוואה, בחיתול "הכל ב-2" יש שני חלקים – כיסוי ורפידה – שמתחברים אחד לשני על ידי תיקתקים. בחיתול הזה ניתן לעשות שימוש חוזר עד שהוא מתלכלך או צובר ריחות לא נעימים, אך הוא פחות נוח לתפעול וקיימת בו תחושת רטיבות במידה והרפידה היא לא בעלת שכבה שומרת יובש.
לבסוף, חיתול פיטד (Fitted) עשוי כולו בד סופג ונראה כמו רפידה אחת גדולה שתפורה לצורת חיתול. אין בו כיסוי אטום לנוזלים ולכן צריך לקנות אותו בנפרד, אך הוא בעל כושר ספיגה גבוהה. בקביל, יש הורים שעדיין משתמשים בחיתולי פלאט (Flat): בדים שמתקפלים בצורות שונות ומעליהם כיסוי להגנה אופטימאלית.