טעם חדש ומפנק של קרמל…
מרס ישראל משיקה מהדורה מוגבלת של M&M במילוי קרמל.
מרס ישראל מרחיבה את סדרת מוצרי המותג M&M, ומשיקה את חטיפי השוקולד המוכרים בטעם חדש – טעם קרמל. הטעם החדש מצטרף לטעמים המוכרים והאהובים של M&M – שוקולד חלב, בוטנים, חמאת בוטנים וקריספי.
הטעם החדש הושק במסגרת מפגש עיתונאים לסדנת אפייה עם מגוון מוצרי M&M, שהתקיימה השבוע (שני, 16.7.18), בניופאן גורמה בת"א, בהדרכת הקונדיטורית דלית קפלן.
מתכונים נבחרים אותם הכנו בצוותא מצורפים בהמשך הכתבה. היה מחכים וצבעוני, שמח ועתיר קלוריות.
למגוון הרחב של טעמי M&M מצטרף כעת M&M קרמל המורכב ממילוי קרמל עשיר, מסביבו שוקולד חלב, עטוף בציפוי הקראנצ'י והצבעוני המוכר, תוך שילוב 2 מרקמים שונים.
החטיף החדש יציע תענוג ממשי, תוך העלאת תחושות פינוק והתרפקות. השקת M&M בטעם קרמל בישראל תהיה במהדורה מוגבלת כאשר מימוש הפוטנציאל שקיים בו, יהווה בסיס להכנסת הקרמל למגוון הטעמים הקבועים של המותג.
M&M קרמל הושק בשנה האחרונה בארה"ב, התקבל באהדה רבה ונחשב למוצר החדש המוצלח ביותר של המותג באותה שנה.
קטגוריית הקרמל בעולם נמצאת בשנים האחרונות במגמת צמיחה של 10% בתחום המזון, כאשר קרמל הינו הטעם השלישי בגודלו במוצרי השוקולד. חברת מרס מזהה את מגמת הגדילה של קטגוריית השוקולד ועונה על הביקוש הצרכני הטמון בו לחדשנות של מוצרי קרמל במותגיה.
מחברת מרס ישראל נמסר כי "החלטנו להביא לארץ את טעם הקרמל של השוקולדים והחטיפים האהובים בהתאם למגמות העולמיות בתחום השוקולד, לפיהם הקרמל רושם גידול מרשים. חברת מרס ישראל שמה לה כמטרה לחדש ולהציע מוצרים חדשים התואמים למגמות הצרכניות בישראל ובעולם".
האריזות של M&M קרמל מוצעות במשקל 40 גרם.
המחיר המומלץ לצרכן: 4 ש"ח.
ניתן להשיג ברשתות השיווק.
המתכונים בסדנה, באדיבות שמרית גולדברג צפדיה – שפית הבית של ניופאן גורמה.
קוקילידה
החומרים
100 גרם חמאה רכה
6 כפות סוכר חום
6 כפות סוכר רגיל
רבע כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 ורבע כוסות קמח
חצי כוס שיבולת שועל
חצי כפית סודה לשתייה
כוס וחצי m&m שוקולד
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר במשך 2-3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים תמצית וניל וביצה ומעבדים עד שהכל נבלע.
- מנפים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה, שיבולת שועל ומלח, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים.
- מערבלים עד שהתערובת אחידה.
- שומרים במקרר חצי שעה.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל שווה ומניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10 דקות עד שהעוגיות זהובות ויציבות בשוליים ורכות במרכז.
גלידת וניל עם M&M
החומרים
4 חלמונים
1כוס חלב
1כוס שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
גרגירים ממקל וניל שלם
1 כוס m&m שוקולד
אופן ההכנה
- להקציף בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר.
- לחמם בסיר את החלב השמנת הסוכר ומקל הווניל.
- לבחוש תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
- לצנן מעט.
- לעשות השוואת טמפרטורות, כלומר לשפוך שליש מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל ואחר כך לשפוך הכל חזרה לסיר.
- לחמם עד להסמכה קלה של התערובת אבל לדאוג שלא להגיע לרתיחה.
- מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
- מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר.
- מכניסים את תערובת הווניל הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דקות.
- כשמתקבלת תערובת קרמית מוסיפים את הסוכריות וממשיכים לערבל מספר דקות.
- כשהגלידה מוכנה מעבירים לכלי סגור ושומרים במקפיא עד להגשה.
בראוניס גבינה עם M&M
(לתבנית בגודל 30X40 ס"מ)
החומרים
500 גרם שוקולד מריר 53%
360 גרם חמאה
אספרסו מאוד חזק או כף גדושה נס קפה טוב מומס בכמה טיפות מים רותחים
ברנדי
340 גרם ביצים
300 גרם סוכר
300 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
פקאנים או אגוזי לוז קלויים שלמים
החומרים לגבינה
400 גרם גבינת שמנת
100 גרם סוכר
2 חלמונים
12 גרם קמח
חצי כוס m&m שוקולד
אופן ההכנה
- להמיס בבן מרי שוקולד עם חמאה.
- להוסיף ברנדי וקפה ולערבב היטב.
- להקציף במיקסר מטרפה ביצים וסוכר במהירות גבוהה, לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
- להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת השוקולד.
- לערבל עד שהמסה אחידה.
- להוסיף אבקות בקיפול ידני או בערבול איטי בוו גיטרה.
- להוסיף את סוכריות ה-M&M לתערובת השוקולד ולהעביר לתבנית מלבנית משומנת.
- לערבב יחד את תערובת הגבינה וליצור "שיש" עם תערובת הבראוניז.
- לאפות בתנור חם, טורבו, 175 מעלות כ-20-25 דקות.
- לקרר היטב לפני החיתוך.
גביע טריפל אישי
קינוח אנגלי קלאסי המשלב עוגת טורט, קרם וניל ופירות העונה עם רוטב פירות אדומים. ניתן להכין בכלי גדול משפחתי או בקינוחים אישיים.
החומרים לעוגה
4 ביצים
חצי כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
שלושת רבעי כוס קמח תופח
1 כף שמן
כוס וחצי m&m שוקולד
אופן הכנת העוגה
- להקציף בקערת מיקסר עם וו ההקצפה את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק ויציב.
- להוסיף את החלמונים, תמצית הווניל והשמן לקצף החלבונים.
- להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הקמח בהדרגה, כל פעם קצת, ולערבל עד שנבלע בתערובת.
- להעביר לתבנית 28 משומנת ולשטח את הבלילה.
- לאפות כ-20 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש והעוגה זהובה.
החומרים לקרם וניל (פטסייר)
500 מ"ל חלב
125 גרם סוכר
40 גרם קורנפלור
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת להקצפה
1 כף פודינג וניל
אופן ההכנה
- מערבבים קורנפלור עם 75 מ"ל מהחלב, מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
- מרתיחים את הסוכר, הווניל ויתרת החלב.
- יוצקים מהחלב הרותח לתוך תערובת הקורנפלור.
- מערבבים ומחזירים לסיר.
- מביאים להרתחה נוספת תוך כדי ערבוב תמידי.
- יוצקים על תבנית, מכסים בניילון נצמד ומקררים.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה עם כף פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
- בעזרת מרית, מערבבים בתנועות קיפול עדינות בין הקצפת לקרם הווניל שהתקרר, לקבלת קרם אחיד.
- מעבירים לשקית זילוף.
החומרים לרוטב טופי
250 גרם שמנת מתוקה
רבע כוס סוכר חום
אופן ההכנה
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה עם הסוכר החום.
- מעבים את הרוטב תוך כדי ערבוב, מורידים מהאש ומצננים.
- אופן הרכבת המנה: להכין גביעי יין להגשה.
- לחתוך את העוגה לריבועים קטנים ולסדר בתחתית הגביע.
- להזליף מעט מרוטב הטופי.
- מעל לשים את קרם הווניל, מעליו את סוכריות ה-M&M ומעל הכל רוטב טופי.
- לסדר עוד שכבה באותו הסדר ולסיים ברוטב טופי.
- לשמור במקרר עד להגשה.
אצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים ו-M&M
החומרים לתחתית
כוס וחצי פצפוצי אורז
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים
3 כפות דבש או סירופ תירס
45 גרם חמאה רכה
החומרים למלית
150 גרם שוקולד חלב
1 כוס חמאת בוטנים חלקה
1 כוס סוכריות m&m בוטנים
החומרים לציפוי
200 גרם שוקולד
60 גרם חמאה
1 כפית סירופ תירס
אופן ההכנה
- בסיר קטן מניחים סוכר, מים וסירופ תירס, ויוצרים קרמל.
- לאחר שנוצר קרמל חלק מוסיפים את החמאה ומערבבים.
- מוסיפים את פצפוצי האורז לתוך הקרמל ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מצופים בקרמל.
- משטחים את התערובת בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
- ממיסים יחד שוקולד חלב וחמאת בוטנים לעיסה חלקה.
- מוזגים את התערובת מעל פצפוצי האורז נועצים את הסוכריות בשכבת חמאת הבוטנים.
- מכניסים למקרר עד שמכינים את הציפוי.
- מערבבים את השוקולד יחד עם החמאה וסירופ התירס לקבלת תערובת חלקה.
- מוזגים מעל שכבת חמאת הבוטנים ומצננים כשעתיים.
- חותכים לקוביות קטנות ומגישים בטמפרטורת החדר.
בשנה האחרונה איחדה חברת מרס הבינלאומית את מערך המכירות, ההפצה והשיווק של תחום המסטיקים, הסוכריות והשוקולדים בישראל תחת השם "מרס מולטיסיילס ישראל".
במסגרת זו, מוצרי השוקולד המובילים ובהם M&M’s® ,SNICKERS® ,TWIX® ועוד, משווקים על ידי מרס מולטיסיילס ישראל, זאת לצד מותגי המסטיקים והסוכריות המצליחים: אורביט, FIVE, איירוויז, הובה בובה וסוכריות סקיטלס.
מרס הינה חברה פרטית בבעלות משפחתית עם היסטוריה של למעלה מ-100 שנה, המייצרת מוצרים ומציעה מגוון שירותים לבני אדם ובעלי חיים.
עם מחזור מכירות של כ-35 מיליארד דולר בשנה, החברה מייצרת בין השאר: M&M’s® SNICKERS® ,TWIX® ,MILKY WAY® ,DOVE® ,PEDIGREE® ,ROYAL CANIN® ,WHISKAS® ,EXTRA® ,ORBIT® ,5™ ,SKITTLES® ,UNCLE BEN’S® ,MARS DRINKS and COCOAVIA®.
בנוסף, מציעה מרס שירותים וטרינרים הכוללים את BANFIELD® בית החולים לחיות. עם מטה ב-MCLEAN VA, מרס מעסיקה כיום כ-85,000 עובדים ב-80 מדינות. חמש עקרונות החברה מבוססים על איכות, אחריות, הדדיות, יעילות וחופש.